Zestaw zawiera: Przednia gicz czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania do 20-24 miesięcy, ze stojakiem i specjalnym nożem.
Skład: mięso wieprzowe, sól.
Biała etykieta. Więcej o podziale jamón ibérico tutaj.
Nie zawiera żadnych konserwantów ani barwników.
Paleta ibérica de cebo produkowana jest z przedniej giczy ciemnej świni iberyjskiej. Tak samo, jak wszystkie nasze produkcji jest w 100% naturalny, a więc nie zawiera konserwantów i przechodzi suszenie na świeżym górskim powietrzu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína charakteryzuje się szczególnie podłużnym kształtem i wąską raciczką. Mięso w przekroju ma głęboką rubinową barwę, smak jest delikatny i lekko słodki. Mięso posiadam marmurkową strukturę tłuszczu typową dla szynki iberyjskiej. Ta paleta pochodzi z miasta Guijuelo - jednego z najbardziej znanych rejonów produkcji szynek iberyjskich. Świnie, z których szynka została wyprodukowana, hodowane są bezpośrednio na farmie Simóna Martína. Pozwala to Simónowi na kontrolowanie całego procesu produkcji i zapewnia stabilną wysoką jakość produktu wyjściowego. Długie dojrzewanie palety (co najmniej 20 miesięcy w stosunku do standardowych 16-tu) zapewnia tej palecie delikatny, lecz pełny smak „a curado” i niedający się podrobić zapach
Według oficjalnej klasyfikacji szynek iberyjskich, ta paleta ma białą etykietę. To oznacza, że świnia, z której została wyprodukowana, miała przynajmniej jednego rodzica 100% iberyjskiej krwi. Drugi rodzic jest albo rasy Duroc albo iberyjską krzyżówką. Całkowicie ma więc co najmniej 50% iberyjskiej krwi. Więcej o podziale iberyjskich świń znajdziesz tutaj
Specyfikacja |
masa |
według zamówienia |
długość dojrzewania |
20-24 miesiące |
skład |
mięso wieprzowe ze świni iberyjskiej, sól |
producent i rejon pochodzenia Simón Martín sl.
Guijuelo, Salamanca |
|