Zestaw paleta ibérica de cebo Simón Martín Zobacz pełny rozmiar

Zestaw paleta ibérica de cebo Simón Martín

Zestaw zawiera: Przednia gicz czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania do 20-24 miesięcy, ze stojakiem, specjalnym nożem i upominkowym workiem na jamón.

Skład: mięso wieprzowe, sól.

Biała etykieta. Więcej o podziale jamón ibérico tutaj.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani barwników.


Paleta ibérica de cebo produkowana jest z przedniej giczy ciemnej świni iberyjskiej. Tak samo, jak wszystkie nasze produkcji jest w 100% naturalny, a więc nie zawiera konserwantów i przechodzi suszenie na świeżym górskim powietrzu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína charakteryzuje się szczególnie podłużnym kształtem i wąską raciczką. Mięso w przekroju ma głęboką rubinową barwę, smak jest delikatny i lekko słodki. Mięso posiadam marmurkową strukturę tłuszczu typową dla szynki iberyjskiej. Ta paleta pochodzi z miasta Guijuelo - jednego z najbardziej znanych rejonów produkcji szynek iberyjskich. Świnie, z których szynka została wyprodukowana, hodowane są bezpośrednio na farmie Simóna Martína. Pozwala to Simónowi na kontrolowanie całego procesu produkcji i zapewnia stabilną wysoką jakość produktu wyjściowego. Długie dojrzewanie palety (co najmniej 20 miesięcy w stosunku do standardowych 16-tu) zapewnia tej palecie delikatny, lecz pełny smak „a curado” i niedający się podrobić zapach

Według oficjalnej klasyfikacji szynek iberyjskich, ta paleta ma białą etykietę. To oznacza, że świnia, z której została wyprodukowana, miała przynajmniej jednego rodzica 100% iberyjskiej krwi. Drugi rodzic jest albo rasy Duroc albo iberyjską krzyżówką. Całkowicie ma więc co najmniej 50% iberyjskiej krwi. Więcej o podziale iberyjskich świń znajdziesz tutaj



Specyfikacja
masa według zamówienia
długość dojrzewania 20-24 miesiące
skład mięso wieprzowe ze świni iberyjskiej, sól
producent i rejon pochodzenia 
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca