JAMÓN SERRANO GRAN RESERVA 18 MIESIĘCY Zobacz pełny rozmiar

JAMÓN SERRANO GRAN RESERVA 18 MIESIĘCY

Tylna gicz o masie ok. 7 kg i długości dojrzewania 18 miesięcy z białej świni. Skład: mięso wieprzowe, sól.

Bez chemicznych konserwantów i barwników.

Jamón serrano gran reserva 18 miesięcy jest dumą José Miguela Rodrigueza, właściciela rodzinnej firmy Granadul umieszczonej u podnóży zaśnieżonych szczytów gór Sierra Nevada. Podczas 18 miesięcy powolnego dojrzewania na świeżym, suchym powietrzu z pobliskich gór powstaje niepowtarzalny, intensywny smak, który w połączeniu z wyjątkową soczystością tego jamónu oferuje nadzwyczajne przeżycie dla smakoszy. Ponieważ ten jamón pochodzi z hodowli wysokiej jakości, wykazuje nadzwyczajne wysoką infiltrację tłuszczu do tkanki mięśniowej przypominając w ten sposób jamón ibérico.

W odróżnieniu od szynek jamón produkowanych przemysłowo, ta jest całkowicie naturalnym produktem dojrzewającym na świeżym powietrzu bez stosowania jakichkolwiek chemicznych dodatków.

 

Specyfikacja 
Masa  7 - 7.5 kg
Długość dojrzewania 18 miesięcy 
Skład  mięso wieprzowe, sól
Producent i rejon pochodzenia
Granadul sl.
Jamones de viuda Rodriguez
Guadix, Granada