Tylna gicz o masie ok. 7 kg i długości dojrzewania 18 miesięcy z białej świni. Skład: mięso wieprzowe, sól.
Bez chemicznych konserwantów i barwników.
Jamón serrano gran reserva 18 miesięcy jest dumą José Miguela Rodrigueza, właściciela rodzinnej firmy Granadul umieszczonej u podnóży zaśnieżonych szczytów gór Sierra Nevada. Podczas 18 miesięcy powolnego dojrzewania na świeżym, suchym powietrzu z pobliskich gór powstaje niepowtarzalny, intensywny smak, który w połączeniu z wyjątkową soczystością tego jamónu oferuje nadzwyczajne przeżycie dla smakoszy. Ponieważ ten jamón pochodzi z hodowli wysokiej jakości, wykazuje nadzwyczajne wysoką infiltrację tłuszczu do tkanki mięśniowej przypominając w ten sposób jamón ibérico.
W odróżnieniu od szynek jamón produkowanych przemysłowo, ta jest całkowicie naturalnym produktem dojrzewającym na świeżym powietrzu bez stosowania jakichkolwiek chemicznych dodatków.
Specyfikacja |
Masa |
7 - 7.5 kg |
Długość dojrzewania |
18 miesięcy |
Skład |
mięso wieprzowe, sól |
Producent i rejon pochodzenia Granadul sl. Jamones de viuda Rodriguez Guadix, Granada |
|