Jamón 50% ibérico cebo Simón Martín Zobacz pełny rozmiar

Jamón 50% ibérico cebo Simón Martín

Tylna gicz o wadze według zamówienia i długości dojrzewania 30 miesięcy z czarnej świni iberyjskiej. Skład: mięso wieprzowe, sól.

Biała etykieta. Więcej o podziale jamón ibérico tutaj.

Nie zawiera żadnych konserwantów ani barwników.

Jamón ibérico cebo Simón Martín jest podstawowym iberyjskim jamónem tradycyjnego producenta z Salamanki Simóna Martína z ponad 100-letnią tradycją. Jamón pochodzi ze świń iberyjskich karmionych w konwencjonalny sposób w rejonie wsi Guijuelo w słynącym z jamónów rejonie Salamanca. Jamón ibérico cebo w stosunku do jamón serrano charakteryzuje się wyższym stopniem jakości przejawiającym się wyższą infiltracją tłuszczu do chudego mięsa szynki, ciemniejszą barwą mięsa, bardziej soczystą teksturą oraz bardziej intensywnym i trwałym smakiem. Tłuszcza w stosunku do jamónu serrano ma większy udział nienasyconych kwasów tłuszczowych i dlatego ma niższy punkt topienia niż tłuszcz jamónu serrano z białych prosiąt. Dzięki grubszej warstwie tłuszczu jamón wymaga wolnego suszenia w warunkach naturalnych na świeżym powietrzu w trakcie dwóch lat.

W oficjalnej klasyfikacji szynek iberyjskich ten jamón ma białą etykietę i stanowi podstawowy stopień kategorii jamón ibérico (wyższe stopnie mają zieloną, czerwoną i czarną etykietę). Świnia może być w 50%, 75% i 100% iberyjska. Więcej o podziale jamónów iberyjskich znajdziesz tutaj.

Jamón ibérico cebo Simón Martín to uczciwa suszona szynka produkowana w tradycyjny sposób bez jakichkolwiek dodatków chemicznych przez jednego z najlepszych producentów szynek iberyjskich w Hiszpanii. Jest to najlepszy możliwy wstęp do fascynującego świata jamón ibérico.

Specyfikacja
masa według zamówienia
długość dojrzewania 30 miesięcy
skład mięso wieprzowe ze świni iberyjskiej,sól
producent i rejon pochodzenia
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca

s