Jamón ibérico - paleta cebo

Przednia noga czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania 20-24 miesięcy. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.

Biała etykieta. Więcej o podziale iberyjskiego jamónu tutaj.

871,00 zł
(brutto) plus koszty dostawy

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

Masa :
Ilość:

Jamón ibérico - paleta cebo zrobiona jest z przedniej nogi ciemnej świni iberyjskiej.  Paleta ibérica de cebo Simóna Martína charakteryzuje się szczególnie wydłużonym kształtem i wąskim kopytem. Mięso ma głęboki rubinowy krój, smak jest miękki i lekko słodki. Mięso ma tłustą marmurkowatość typową dla szynek iberyjskich. Paleta ta pochodzi z miasta Guijuelo - jednego z najbardziej znanych obszarów produkcji szynki iberyjskiej. Świnie, z których wytwarzana jest szynka, są hodowane bezpośrednio w gospodarstwie Simóna Martína. Pozwala to Simonowi kontrolować cały proces produkcji, a tym samym zapewnić stabilną, wysoką jakość produktu końcowego. Długie dojrzewanie palety (minimum 20 miesięcy w porównaniu do standardowych 16 miesięcy) zapewnia tej palecie delikatny, ale pełny smak "curado" i niepowtarzalny aromat.

Ten jamón, jak wszystkie nasze produkty, jest produktem całkowicie naturalnym, dojrzewającym na świeżym powietrzu bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki naturalnemu suszeniu dojrzewa w naturalnym sekatorze bez przyspieszania w klimatyzowanych komorach. Zawiera tylko mięso, sól i czas.

Rodzaj jamónu 

Jamón ibérico pochodzi z czarnej świni iberyjskiej, która jest wyjątkowa na świecie i zamienia jamón ibérico w wyjątkowy produkt, nieporównywalny z innymi suszonymi szynkami. W przeciwieństwie do jamón serrano (ale także na przykład prosciutta di Parma lub San Daniele), jamón ibérico ma bardziej intensywny i bardziej trwały smak, większą zawartość zdrowych, nienasyconych tłuszczów i niepowtarzalną teksturę nadaną przez tłuszcz międzymięśniowy.

W oficjalnej klasyfikacji szynek iberyjskich szynka ta ma białą etykietę (pozostałe gatunki mają etykietę zieloną, czerwoną i czarną). Świnia może być w 50%, 75% lub 100% iberyjska. Więcej na temat podziału jamonów iberyjskich znajdziesz tutaj.

W przypadku ibérico cebo zwierzęta są żywione wyłącznie normalnym żywieniem, głównie zbożami i roślinami strączkowymi, i nie są trzymane na wolnym wybiegu.

Przednia noga czarnej świni, tak zwana paleta ibérica, zawiera mniejszą ilość mięsa, większą ilość kości, tłuszczu i skóry w porównaniu z tylną nogą jamón ibérico. Ze względu na wyższy udział kości, krojenie jest o wiele bardziej skomplikowane niż w przypadku tylnej nogi. 

RODZAJ  Ibérico 
FORMAT Cała noga (łopatka) z kością
CZAS DOJRZEWANIA  20 Miesięcy 
ŻYWNOŚĆ Wysokiej jakości pasza roślinna i zboże.
PRODUCENT SIMÓN MARTÍN
MAGAZYNOWANIE Suche i chłodne miejsce.
OPAKOWANIA Szynka jest pakowano próżniowo w plastikową folię umieszczona w worku z tkaniny i jest wysyłana w papierkowym kartonie wysyłkowym, na którym następnie są naklejany karty przewoźnika. 
UWAGA Ta szynka została zapakowana próżniowo w celu zachowania jakości i smaku. Przed jedzeniem zalecamy wyjęcie z opakowania około 24 godziny wcześniej i pozostawienia w temperaturze pokojowej. Więcej ważnych informacji znajdziesz w często zadawanych pytaniach.

Wieprzowina, sól morska.

  • Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
  • Zmniejszona zawartość soli* 

* W porównaniu z innymi suszonymi produktami mięsnymi.

Wartość energetyczna 1903 kJ (458 kcal)
Tłuszcze  36 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone  14 g
Węglowodany 0,8 g
- w tym: cukry  0,5 g
Białko ogółem  33 g
Sól  5,2 g

Jamón jest pakowany próżniowo ze względu na lepszą obsługę i logistykę (nie grozi zasmarowaniu opakowania zewnętrznego) oraz dla zachowanie jego smaku i jakości. Jeśli podciśnienie jest  100%, czyli jest doskonale zassane, szynkę można przechowywać w tym stanie do końca okresu ważności. W przypadku uszkodzenia próżni, szynkę należy natychmiast wyjąć z opakowania. Stan opakowania należy więc regularnie sprawdzać, czasami może się zdarzyć, że mała szczelina dopiero po dłuższym czasie zacznie zasysać powietrze, a to może spowodować rozwój dojrzewającej pleśni na szynce. Przed jedzeniem zalecamy wyjęcie szynki z opakowania około 24 godziny wcześniej, kiedy w warunkach pokojowych będzie czas na ponowne stwardnienie skórki i powstanie silnego aromatu. Więcej ważnych informacji znajdziesz w często zadawanych pytaniach.

Wraz z zamówieniem otrzymasz szczegółowe instrukcje dotyczące krojenia w formie papierowej. Szczegółowy opis znajdziesz tutaj.

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close