Simón Martín

Producent suszonej szynki Simón Martin jest jednym z najbardziej tradycyjnych producentów Jamón ibérico w Hiszpanii. Secadero, suszarnia szynek, została założona w 1907 roku w mieście Guijuelo w regionie Salamanca przez prapradziadka obecnego właściciela w celu suszenia własnych szynek ze świń iberyjskich w jego gospodarstwie. Przez cztery pokolenia firma rozrosła się, ale nie zapomniała, że najważniejsza jest jakość produktu. Dlatego mają rozległe dehesas (gaje dębowe), w których wciąż wędrują ich własne świnie iberyjskie. Optymalne suszenie szynki jest zapewnione dzięki dużemu położeniu suszarni szynek (1100 m n.p.m.) i korzystnemu klimatowi, na który wpływa położenie między dwoma pasmami górskimi (Sierra de Gredos y Béjar). Simón Martín szczyci się tym, że sztuka wytwarzania i suszenia szynki była przekazywana z pokolenia na pokolenie, a przy produkcji szynki pozostają wierni oryginalnej "recepturze" z 1907 r., tj. tylko wysokiej jakości mięso i sól bez innych dodatków chemicznych.

Obecny właściciel firmy nazywa się Simón Martin i jest on góralem całym swoim sercem. Większość czasu spędza w gajach dębowych, gdzie ciekawią go najnowsze dane o zbiorach żołędzi. Kiedy nie mówi o swoich szynkach (o których podobno nawet śni), opowiada o historii swojej rodziny, która nawet podczas hiszpańskiej wojny domowej nigdy nie porzuciła swojego rzemiosła. 

Simón Martin zdobył międzynarodowe nagrody za jakość i smak swoich iberyjskich szynek. Wielokrotnie zdobywał złote medale na IFFA, czyli Międzynarodowych Targach Wyrobów Mięsnych we Frankfurcie. Jego szynki są przede wszystkim bardzo popularne w Hiszpanii, gdzie zajmują czołowe miejsca obok szynek Dehesa Maladua i Joselito.

250,00 zł
Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowym gaju i karmionych żołędziami. Waga ok. 1100 - 1300 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i kiełbasy suszone bez chemicznych konserwantów i barwników. 
212,00 zł
Naturalnie suszone salami z papryką ze świń iberyjskich. Waga ok. 1100 - 1300 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 1 075,00 zł
Przednia noga (paleta) w wieku 24 - 28 miesięcy pochodząca od 100% czarnej świni iberyjskiej, która w okresie montanery żywi się wyłącznie żołędziami na wolnym wybiegu - tzw. Pata Negra. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie...
Od 1 535,00 zł
Ostatnie sztuki w magazynie
Szynka de bellota bez kości pochodząca w 100% od świni rasy iberyjskiej (zwana pata negra) i dojrzewająca przez co najmniej 36 miesięcy od czarnych świń rasy iberyjskiej (100% rasy), które w okresie montanera żywią się wyłącznie żołędziami na wolnym wybiegu. Kawałki bez kości...
Od 750,00 zł
Przednia noga czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania 20-24 miesięcy. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. Biała etykieta. Więcej o podziale iberyjskiego jamónu tutaj.
Od 1 100,00 zł
Przednia noga z czasem dojrzewania od 24 – 28 miesięcy z czarnej świni iberyjskiej z wolnego wybiegu i żywiącej się w okresie tzw. montanery wyłącznie żołędziami. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i...
Od 800,00 zł
Przednia noga, czyli paleta, z czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania 20-24 miesięcy. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. Zielona etykieta. Więcej o podziale jamónu iberyjskiego tutaj.
Od 620,00 zł
Przednia noga (paleta) czarnej świni iberyjskiej o czasie dojrzewania 20-24 miesięcy. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie jamon bez chemicznych konserwantów i barwników.  Ten jamón nie jest objęty oficjalną klasyfikacją...
Od 3 060,00 zł
Noga ważąca zgodnie z zamówieniem i dojrzewająca przez co najmniej 36 miesięcy z czarnej świni iberyjskiej,  żywiącej się w wolnym wybiegu wyłącznie żołędziami w  okresie tzw. montanery. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez...
Od 920,00 zł
Ostatnie sztuki w magazynie
Noga bez kości ważąca zgodnie z zamówieniem nadaje się do krojenia ręcznego lub na krajalnicy z czasem dojrzewania przez co najmniej 36 miesięcy. Jest z czarnej świni iberyjskiej z wolnego wybiegu i żywiącej się w czasie montanery wyłącznie żołędziami. Składniki: wieprzowina,...
Od 550,00 zł
Noga bez kości ważąca zgodnie z zamówieniem z czasem dojrzewania przez co najmniej 24 miesięcy  z czarnej świni iberyjskiej. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 389,00 zł
Bez kości i całkowicie oczyszczony udziec z czarnych świń iberyjskich, o masie zgodnej z zamówieniem i dojrzewające przez co najmniej 24 miesiące. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i...
Od 1 680,00 zł
Tylna noga ważąca zgodnie z zamówieniem i dojrzewająca przez co najmniej 20 – 26 miesięcy od czarnej świni iberyjskiej,  żywiącej się w wolnym wybiegu wyłącznie żołędziami w  okresie tzw. montanery Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez...
Od 790,00 zł
Ostatnie sztuki w magazynie
Noga bez kości ważąc zgodnie z zamówieniem nadaje się do krojenia bez stojaka i dojrzewa przez co najmniej 30 miesięcy. Jest z czarnej świni iberyjskiej z wolnego wybiegu. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów...
Od 1 440,00 zł
Tylne nogi czarnej świni iberyjskiej, waga zgodna z zamówieniem, dojrzewające od co najmniej 24 miesięcy. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie jamon bez chemicznych konserwantów i barwników.
54,00 zł
Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowym gaju i karmionych żołędziami. Waga ok. 260 - 290 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i kiełbasy suszone bez chemicznych konserwantów i barwników..
54,00 zł
Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowych gajach i karmionych żołędziami. Waga ok. 260 - 290 g. Jako jedyna firma na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone salami bez chemicznych konserwantów i barwników.
212,00 zł
Naturalnie suszone salami ze świni iberyjskiej z papryką. Waga ok. 1100 - 1300 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszene kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników. 
250,00 zł
Naturalnie suszone salami z pieprzem ze świń iberyjskich hodowanych na wolnym wybiegu w lesie dębowym. W osłonce naturalnej. Waga ok. 1200 g. Jako jedyna firma na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone salami bez chemicznych konserwantów i barwników. 
1 115,00 zł
Kończyna przednia o okresie dojrzewania 20-28 miesięcy pochodząca od czarnej świni iberyjskiej, która żywi się wyłącznie żołędziami na wolnym wybiegu w okresie Montanera. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych...
820,00 zł
Przednia noga czarnej świni iberyjskiej o długości dojrzewania 20-24 miesięcy. Składniki: wieprzowina, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. W zestawie jest specjalny stojak oraz nóż do krojenia jamonu.
1 510,00 zł
Tylna gicz czarnej świni iberyjskiej, waga zgodna z zamówieniem, dojrzewająca od co najmniej 24 miesięcy. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie jamon bez chemicznych konserwantów i barwników.  W zestawie znajduje się...
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close