Chorizo ibérico cular bellota

Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowym gaju i karmionych żołędziami. Waga ok. 1100 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i kiełbasy suszone bez chemicznych konserwantów i barwników. 

262,00 zł
Ilość:

Chorizo cular ibérico to król hiszpańskiego salami. Grubo posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą, mieloną suszoną papryką, czosnkiem i naturalnymi ziołami, wpycha do jelita wołowego i pozostawia do wyschnięcia na świeżym powietrzu na długie 4 miesiące. 

Ponadto mięso tego chorizo pochodzi ze świń hodowanych na wolnym wybiegu w gaju dębowym (tzw. Dehesy) i żywiących się żołędziami, ziołami i innymi owocami, które znajdują podczas codziennej pielgrzymki. W chorizo ten styl życia przejawia się w bardzo specyficzny sposób przez wysoki udział nienasyconych kwasów tłuszczowych i oleistą konsystencję obecnego tłuszczu, który topi się w temperaturze pokojowej. Dieta ma wpływ na orzechowy smak chorizo. W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma całkowitą kontrolę nad pierwszorzędnym surowcem.  Chorizo ibérico cular de bellota to najtańszy sposób na spróbowanie dojrzałej wieprzowiny iberyjskiej „de bellota”.  

Chorizo należy pokroić w jak najcieńsze plasterki, można przechowywać go w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Zalecamy zdjęcie osłonki przed spożyciem

RODZAJ MIĘSA WIEPRZOWEGO

Ibérico bellota

RODZAJ IBÉRICO
FORMAT W osłonce naturalnej
CZAS DOJRZEWANIA  4 miesiące
ŻYWNOŚĆ Żołędzie i aromatycznie zioła w gaju dębowym (tzw. Dehesa)
PRODUCENT  Simón Martín
MAGAZYNOWANIE  Suche i chłodne miejsce.
OPAKOWANIE Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastikowe opakowanie i wysyłany w papierowym kartonie, na którym następnie naklejane są karty przewoźnika. 
UWAGA To chorizo zostało zapakowane próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godz przed spożyciem a następnie spożycie w pokojowej temperaturze. Więcej informacji można znaleźć w często zadawanych pytaniach klienta. 

Wieprzowina iberyjska (Bellota), sól morska, papryka, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna 

  • Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
Wartość energetyczna 2046 kJ (494 kcal)
Tłuszcz 43 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 1,4 g
- w tym:  cukry 0,5 g
Białko 26 g
Sól 3,7 g

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close