Chorizo ibérico cular bellota
Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowym gaju i karmionych żołędziami. Waga ok. 1100 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i kiełbasy suszone bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
SZCZEGÓŁOWY OPIS PRODUKTU
Chorizo cular ibérico to król hiszpańskiego salami. Grubo posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą, mieloną suszoną papryką, czosnkiem i naturalnymi ziołami, wpycha do jelita wołowego i pozostawia do wyschnięcia na świeżym powietrzu na długie 4 miesiące.
Ponadto mięso tego chorizo pochodzi ze świń hodowanych na wolnym wybiegu w gaju dębowym (tzw. Dehesy) i żywiących się żołędziami, ziołami i innymi owocami, które znajdują podczas codziennej pielgrzymki. W chorizo ten styl życia przejawia się w bardzo specyficzny sposób przez wysoki udział nienasyconych kwasów tłuszczowych i oleistą konsystencję obecnego tłuszczu, który topi się w temperaturze pokojowej. Dieta ma wpływ na orzechowy smak chorizo. W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma całkowitą kontrolę nad pierwszorzędnym surowcem. Chorizo ibérico cular de bellota to najtańszy sposób na spróbowanie dojrzałej wieprzowiny iberyjskiej „de bellota”.
Chorizo należy pokroić w jak najcieńsze plasterki, można przechowywać go w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Zalecamy zdjęcie osłonki przed spożyciem
RODZAJ MIĘSA WIEPRZOWEGO
RODZAJ | IBÉRICO | |
FORMAT | W osłonce naturalnej | |
CZAS DOJRZEWANIA | 4 miesiące | |
ŻYWNOŚĆ | Żołędzie i aromatycznie zioła w gaju dębowym (tzw. Dehesa) | |
PRODUCENT | Simón Martín | |
MAGAZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce. | |
OPAKOWANIE | Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastikowe opakowanie i wysyłany w papierowym kartonie, na którym następnie naklejane są karty przewoźnika. | |
UWAGA | To chorizo zostało zapakowane próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godz przed spożyciem a następnie spożycie w pokojowej temperaturze. Więcej informacji można znaleźć w często zadawanych pytaniach klienta. |
Wieprzowina iberyjska (Bellota), sól morska, papryka, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna
- Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
Wartość energetyczna | 2046 kJ (494 kcal) |
Tłuszcz | 43 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Węglowodany | 1,4 g |
- w tym: cukry | 0,5 g |
Białko | 26 g |
Sól | 3,7 g |
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.