Salchichon ibérico cular cebo
Naturalnie suszone salami ze świni iberyjskiej z papryką. Waga ok. 900-1100 g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszene kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
Salchichón cular ibérico to krewniak chorizo cular. W przeciwieństwie do chorizo, w którym dominuje intensywny smak suszonej papryki, salchichón jest łagodniejszy, z przewagą smaku samego mięsa i subtelnym pieprznym aromatem. Jest to salchichon ibérico, a zatem jego mięso pochodzi ze specjalnej rasy czarnej iberyjskiej półdzikiej świni. Pokrojone mięso iberyjskie miesza się z solą i przyprawami, nadziewa w naturalną osłonkę i suszy na świeżym górskim powietrzu przez wyjątkowo długi okres 4 miesięcy.
Tłuszcz ze świń iberyjskich ma wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i dlatego ma znacznie niższą temperaturę topnienia niż klasyczny tłuszcz zwierzęcy. Salami powinno być więc podawane w temperaturze pokojowej, wtedy zaczyna się "pocić" (topić), a każdy plasterek staje się szczytem intensywnej soczystości.
W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma absolutną kontrolę nad surowcem najwyższej jakości.
Salchichon powinien być krojony w jak najcieńsze plastry i może być przechowywany w dobrze wietrzonym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Zalecamy zdjęcie osłonki przed spożyciem.
Rodzaj mięsa wieprzowego
RODZAJ | IBÉRICO |
FORMAT | W osłonce naturalnej |
DŁUGOŚĆ DOJRZEWANIA | 4 miesiące |
ŻYWNOŚĆ | Wysokiej jakości pasza roślinna i zboże. |
PRODUCENT | Simón Martín |
MAGAZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce. |
OPAKOWANIE | Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastikowe opakowanie i wysyłany w wysyłkowym kartonie, na którym następnie naklejane są etykiety przewoźnika. |
UWAGA | To chorizo zostało zapakowane próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godz przed spożyciem a następnie spożycie w pokojowej temperaturze. Więcej informacji można znaleźć w często zadawanych pytaniach klienta. |
Wieprzowina z iberyjskiej świni , sól, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna
- Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
Wartość energetyczna | 2179 kJ (526 kcal) |
Tłuszcz | 46g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17g |
Węglowodany | 0,5g |
- w tym :cukry | 0,5g |
Białko | 29g |
Sól | 3,2g |
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.