Longaniza salchichon bellota
Naturalnie suszone salami ze świń iberyjskich hodowanych w dębowych gajach i karmionych żołędziami. Waga ok. 270 – 300 g. Jako jedyna firma na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone salami bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
Salchichon de bellota Simón Martin to idealny sposób na zapoznanie się z produktem z najwyższej kategorii iberyjskiego mięsa de bellota. Siekane mięso iberyjskie miesza się z solą, pieprzem, czosnkiem i naturalnymi ziołami, wpycha do naturalnego jelita wołowego i pozostawia do wyschnięcia na świeżym powietrzu przez 1-2 miesiące. Ponadto mięso tego salchichonu pochodzi od świń hodowanych w wolnym wybiegu w gaju dębowym (tzw. Dehesy) i żywiących się żołędziami, ziołami i innymi owocami. Ten styl życia przejawia się w salchichon w bardzo specyficzny sposób - wysokim udziałem nienasyconych kwasów tłuszczowych i oleistą konsystencję obecnego tłuszczu, który topi się w temperaturze pokojowej. Dieta przekłada się również na subtelny orzechowy smak salchichonu. W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma całkowitą kontrolę nad pierwszorzędnym surowcem. Salchichon należy spożywać w temperaturze pokojowej, która uwalnia substancje aromatyczne i rozpuszcza tłuszcze nienasycone.
Salchichon należy pokroić możliwie cienko, można go przechowywać w dobrze wentylowanym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Przed spożyciem zalecamy zdjęcie osłonki.
Rodzaj mięsa wieprzowego
TYP | Ibérico |
WAGA | 270 – 300 g |
FORMAT | W naturalnej osłonce |
DŁUGOŚĆ DOJRZEWANIA | 2 miesiące |
ŻYWNOŚĆ | Żołędzie i aromatycznie zioła z gaju dębowego (tzw. Dehesa) |
PRODUCENT | Simón Martín |
MAGAZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce |
OPAKOWANIE | Szynka jest pakowana próżniowo w plastikową folię, umieszczona w worku z tkaniny i jest wysyłana w papierowym kartonie wysyłkowym, na którym następnie naklejane są etykiety przewoźnika. |
Mięso wieprzowe Ibérico (Bellota), sól, cukier, naturalne przyprawy, białko roślinne, naturalny aromat, naturalna osłonka
-
Bez azotanów (bez E250 i E252)
-
Bezglutenowa
-
Bez laktozy
Wartość energetyczna | 2020 kJ (488 kcal) |
Tłuszcz | 42 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
Węglowodany | 0,9 g |
- w tym: cukry | 0,5 g |
Białko | 26 g |
Sól | 3,1 g |
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.