Salchichon ibérico cular bellota

Naturalnie suszone salami z pieprzem ze świń iberyjskich hodowanych na wolnym wybiegu w lesie dębowym. W osłonce naturalnej. Waga ok. 1100 g. Jako jedyna firma na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone salami bez chemicznych konserwantów i barwników. 

262,00 zł
(brutto) plus koszty dostawy

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

Ilość:

Salchichón cular ibérico to krewniak chorizo cular. W przeciwieństwie do chorizo, w którym dominuje intensywny smak suszonej papryki, salchichón jest łagodniejszy, z przewagą smaku samego mięsa i subtelnym pieprznym aromatem. Jest to salchichon ibérico, a zatem jego mięso pochodzi ze specjalnej rasy czarnej iberyjskiej półdzikiej świni. Ponadto mięso tego salami pochodzi od świń, które żywią się wyłącznie żołędziami, ziołami i innymi owocami opadłymi w gajach dębowych. Ten sposób życia odzwierciedla się w wysokim udziale nienasyconych kwasów tłuszczowych i oleistej konsystencji obecnego tłuszczu, który topi się w temperaturze pokojowej. Dieta ta odzwierciedla się również w subtelnym orzechowym podtekście smaku salchichonu.Posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą i przyprawami, wpycha do jelita wołowego i pozostawia do wyschnięcia na świeżym górskim powietrzu na długi okres 4 miesiący. 

Posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą i przyprawami, nadziewa w naturalną osłonkę i suszy na świeżym górskim powietrzu przez wyjątkowo długi okres 4 miesięcy.

W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma absolutną kontrolę nad najwyższej jakości surowcem.

Salchichon należy pokroić w jak najcieńsze plasterki, można przechowywać go w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Zalecamy zdjęcie osłonki przed spożyciem.

Rodzaj mięsa wieprzowego

Ibérico bellota

TYP IBÉRICO
FORMAT  W osłonce naturalnej
DŁUGOŚĆ DOJRZEWANIA 4 miesiące 
ŻYWNOŚĆ Żołędzie i aromatycznie zioła w gaju dębowym (tzw. Dehesa)
PRODUCENT  Simón Martín
MAGAZYNOWANIE  Suche i chłodne miejsce.
OPAKOWANIE Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastikowe opakowanie i wysyłany w wysyłkowym kartonie, na którym następnie są naklejany etykiety przewoźnika. 
UWAGA  To chorizo zostało zapakowane próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godz przed spożyciem a następnie spożycie w pokojowej temperaturze. Więcej informacji można znaleźć w często zadawanych pytaniach klienta. 

Wieprzowina iberyjska z iberyjskiej świni (Bellota), sól morska, papryka, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna 

  • Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
Wartość energetyczna  2020 kJ (488 kcal)
Tłuszcz  42g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone  16g
Węglowodany  0,9g
- w tym: cukry  0,5g
Białko  26g
Sól  3,1g

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close