Salchichon ibérico cular bellota
Naturalnie suszone salami z pieprzem ze świń iberyjskich hodowanych na wolnym wybiegu w lesie dębowym. W osłonce naturalnej. Waga ok. 1100 g. Jako jedyna firma na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone salami bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
Salchichón cular ibérico to krewniak chorizo cular. W przeciwieństwie do chorizo, w którym dominuje intensywny smak suszonej papryki, salchichón jest łagodniejszy, z przewagą smaku samego mięsa i subtelnym pieprznym aromatem. Jest to salchichon ibérico, a zatem jego mięso pochodzi ze specjalnej rasy czarnej iberyjskiej półdzikiej świni. Ponadto mięso tego salami pochodzi od świń, które żywią się wyłącznie żołędziami, ziołami i innymi owocami opadłymi w gajach dębowych. Ten sposób życia odzwierciedla się w wysokim udziale nienasyconych kwasów tłuszczowych i oleistej konsystencji obecnego tłuszczu, który topi się w temperaturze pokojowej. Dieta ta odzwierciedla się również w subtelnym orzechowym podtekście smaku salchichonu.Posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą i przyprawami, wpycha do jelita wołowego i pozostawia do wyschnięcia na świeżym górskim powietrzu na długi okres 4 miesiący.
Posiekane mięso iberyjskie miesza się z solą i przyprawami, nadziewa w naturalną osłonkę i suszy na świeżym górskim powietrzu przez wyjątkowo długi okres 4 miesięcy.
W przeciwieństwie do innych producentów, Simon Martin jest również hodowcą i dlatego ma absolutną kontrolę nad najwyższej jakości surowcem.
Salchichon należy pokroić w jak najcieńsze plasterki, można przechowywać go w przewiewnym miejscu w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Zalecamy zdjęcie osłonki przed spożyciem.
Rodzaj mięsa wieprzowego
TYP | IBÉRICO |
FORMAT | W osłonce naturalnej |
DŁUGOŚĆ DOJRZEWANIA | 4 miesiące |
ŻYWNOŚĆ | Żołędzie i aromatycznie zioła w gaju dębowym (tzw. Dehesa) |
PRODUCENT | Simón Martín |
MAGAZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce. |
OPAKOWANIE | Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastikowe opakowanie i wysyłany w wysyłkowym kartonie, na którym następnie są naklejany etykiety przewoźnika. |
UWAGA | To chorizo zostało zapakowane próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godz przed spożyciem a następnie spożycie w pokojowej temperaturze. Więcej informacji można znaleźć w często zadawanych pytaniach klienta. |
Wieprzowina iberyjska z iberyjskiej świni (Bellota), sól morska, papryka, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna
- Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
Wartość energetyczna | 2020 kJ (488 kcal) |
Tłuszcz | 42g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16g |
Węglowodany | 0,9g |
- w tym: cukry | 0,5g |
Białko | 26g |
Sól | 3,1g |
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.