JAMÓN SERRANO GRAN RESERVA 18 MIESIĘCY

Tylna gicz o masie ok. 7 kg i długości dojrzewania 18 miesięcy z białej świni. Skład: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.

750,00 zł
(brutto) plus koszty dostawy

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

Masa :
Ilość:

Jamón serrano gran reserva 18 miesięcy jest dumą José Miguela Rodrigueza, właściciela rodzinnej firmy Granadul umieszczonej u podnóży zaśnieżonych szczytów gór Sierra Nevada. Podczas 18 miesięcy powolnego dojrzewania na świeżym, suchym powietrzu z pobliskich gór powstaje niepowtarzalny, intensywny smak, który w połączeniu z wyjątkową soczystością tego jamónu oferuje nadzwyczajne przeżycie dla smakoszy. Ponieważ ten jamón pochodzi z hodowli wysokiej jakości, wykazuje nadzwyczajnie wysoką infiltrację tłuszczu do tkanki mięśniowej przypominając w ten sposób jamón ibérico.

Ten jamón, jak wszystkie nasze produkty, jest produktem całkowicie naturalnym, dojrzewającym na świeżym powietrzu bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki naturalnemu suszeniu dojrzewał w naturalnym sekatorze bez przyspieszania w komorach klimatyzowanych. Zawiera tylko mięso, sól i czas.

Rodzaj jamónu

Jamón serrano to suszona szynka z białej wieprzowiny. Serrano należy więc do tej samej kategorii, do której należy słynna włoska szynka prosciutto crudo (np. szynka parmeńska) czy francuski jambon de Bayonne. W tym przypadku jest to najwyższej klasy jamón serrano zwany „gran reserva”. Aby jamón  został oznaczony jako gran reserva, musi przejść naturalnym procesem dojrzewania przez co najmniej 15 miesięcy. To długie suszenie pogłębia intensywność smaku zwanego „a curado”. Tylna gicz w porównianiu z przednią (paleta serrana) ma większy udział mięsa, mniejszy udział kości, skóry, tłuszczu, a dzięki mniejszej ilości kości można ją łatwiej kroić. Jamón jest dostarczany w całości.

RODZAJ Serrano
FORMAT Cała gicz z kością
CZAS DOJRZEWANIA 18 miesięcy
ŻYWNOŚĆ Wysokiej jakości pasza roślinna
PRODUCENT Granadul
MAGYZYNOWANIE Suche i chłodne miejsce
OPAKOWANIE

Szynka jest pakowana próżniowo w plastikową folię, umieszczona w worku z tkaniny i jest wysyłana w papierowym kartonie wysyłkowym, na którym następnie naklejane są etykiety przewoźnika.

Wieprzowina, sól morska.

  • Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
  • Zmniejszona zawartość soli*

·    * *W porównaniu z innymi suszonymi produktami mięsnymi.

Wartość energetyczna 1190 kJ (284 kcal)
Tłuszcz 12,7 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
Węglowodany <0,1 g
- w tym: cukry <0,1 g
Białko 42,5 g
Sól 1,65 g

Jamón jest pakowany próżniowo w plastikową folię ze względu lepszej obsługi i logistyki (nie ma ryzyka zasmarowania opakowania zewnętrznego) oraz dla zachowania jego smaku i jakości. Jeśli podciśnienie jest 100%, czyli jest doskonale zassane, szynkę można przechowywać w tym stanie nawet do końca okresu ważności. W przypadku, że opakowanie jest uszkodzone, szynkę należy z opakowania wyjąć. Stan opakowania należy więc regularnie sprawdzać, czasami może się zdarzyć, że mała szczelina po dłuższym czasie zacznie zasysać powietrze. To z kolei powoduje rozwój pleśni dojrzewającej na szynce. Przed jedzeniem zalecamy wyjęcie szynki z opakowania około 24 godziny wcześniej, kiedy w warunkach pokojowych ma czas na ponowne stwardnienie skórki i powstanie silnego aromatu. Więcej ważnych informacji znajdziesz w często zadawanych pytaniach.

Wraz z zamówieniem otrzymasz szczegółowe instrukcje dotyczące krojenia w formie papierowej. Szczegółowy opis znajdziesz tutaj.

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close