Granadul

Secadero (producent suszonej szynki) Granadul jest jednym z najstarszych producentów jamónu w Andaluzji. Obecny właściciel firmy, José Miguel Rodriguez, jest "szynkarzem" w piątym pokoleniu, a początki firmy sięgają końca XIX wieku, kiedy to prapradziadek obecnego właściciela rozpoczął suszenie szynek wieprzowych dla swoich przyjaciół i mieszkańców okolicy. W ciągu kilku pokoleń przeżyła firma wiele interesujących zwrotów i przewrotów (na przykład w 1938 roku żołnierze generała Franco wtargnęli do siedziby Granadul i skonfiskowali całą produkcję na cele wojenne), ale mimo stale zmieniających się warunków społecznych, metoda suszenia jamónu pozostaje niezmienna od dziesięcioleci.

Granadul jest jednym z niewielu zachowanych sekadorów, który nie porzucił jeszcze tradycyjnej metody suszenia nóg wieprzowych na świeżym powietrzu bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych. Podczas gdy inni producenci przyspieszają proces dojrzewania za pomocą chemicznych akceleratorów i klimatyzowanych komór, José Miguel pozwala swoim jamónom powoli dojrzewać na świeżym powietrzu. W związku z tym nawet najmniejsze białe jamóny wieprzowe dojrzewają przez 15 miesięcy, czyli do 6 miesięcy dłużej niż wynosi norma u obecnych producentów przemysłowych. Idealny klimat u podnóża najwyższego pasma górskiego Hiszpanii, Sierra Nevada, nadaje jamónom Granadul wyjątkowy charakter podczas ich powolnego dojrzewania. Mięso pochodzi tylko z najlepszych pod względem jakości gospodarstw w rejonie Sierra Nevada.

Granadul
Od 155,00 zł
Ostatnie sztuki w magazynie
Tylna gicz bez kości z białej świni o długości dojrzewania przez 24 miesiące. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 341,00 zł
Przednia gicz o okresie dojrzewania 8 miesięcy z białej świni. Waga 3 - 4,5 kg. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. 
Od 147,00 zł
Tylna gicz bez kości i długości dojrzewania przez 15 miesięcy z białej świni. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 188,00 zł
Tylna gicz bez kości i długości dojrzewania przez 18 miesięcy z białej świni. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 787,00 zł
Tylna gicz o masie ok. 7 kg i długości dojrzewania 18 miesięcy z białej świni. Skład: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
Od 918,00 zł
Tylna gicz o masie ok. 8 kg i długości dojrzewania przez 24 miesiące z białej świni. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników.
705,00 zł
Zestaw udźca wieprzowego jamón serrano gran reserva 15 miesięcy (waga do wyboru), specjalny stojak i nóż do krojenia jamona. Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która oferuje wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. 
401,00 zł
W skład zestawu wchodzi jamón serrano - gran reserva palette o wadze do wyboru, specjalny stojak oraz nóż do krojenia jamonów do wyboru. Jako jedyna firma na rynku oferujemy jamón wyłącznie bez chemicznych konserwantów i barwników.
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close