Zestaw siesta
W skład zestawu wchodzi jamón serrano - gran reserva palette o wadze do wyboru, specjalny stojak oraz nóż do krojenia jamonów do wyboru. Jako jedyna firma na rynku oferujemy jamón wyłącznie bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
Paleta serrana reserva (przednia noga świni) tak samo, jak wszystkie nasze produkty jest wynikiem naturalnego procesu dojrzewania bez jakichkolwiek dodatków chemicznych czy konserwantów. Jej mięso jest delikatne, słodkie i zdaniem wielu koneserów szynki jest ze względu na specyficzny smak ciekawsze niż tylna noga. Palety serrano są wyjątkową specjalnością rodziny Rodriguéz, która właśnie paletę uważa za niezbędne uzupełnienie klasycznego jamónu. Natomiast kiedy inni „secadera” (producenci szynek) uważają paletę za produkt zbyt delikatny i podatny na wady w procesie dojrzewania, dla rodziny Rodriguéz paleta stanowi jedną z podstawowych części ich oferty.
Set Siesta zawiera wysokiej jakości stojak w połączeniu ze specjalnym nożem przeznaczonym do krojenia cienkich płatków jamónu. Jeśli interesuje Cię większy jamón, oferujemy również zestaw stojaku i noża z jamónem serrano (tylny gicz. ok. 6 kg) z okresem dojrzewania 15 miesięcy.
Ten jamón tak samo jak wszystkie nasze produkty jest produktem całkowicie naturalnym, dojrzewającym na świeżym powietrzu bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki naturalnemu suszeniu dojrzewał w naturalnym sekatorze bez przyspieszania w komorach klimatyzowanych. Zawiera tylko mięso, sól i czas.
Rodzaj jamónu
Jamón serrano to suszona szynka z białej wieprzowiny. Serrano należy więc do tej samej kategorii, do której należy słynna włoska szynka prosciutto crudo (np. szynka parmeńska) czy francuski jambon de Bayonne.
Przednia noga tzw. paleta serrana to podstawowy produkt z naszego portfolio szynek suszonych. Paleta serrana zawiera mniejszą ilość mięsa, większą ilość kości, tłuszczu i skóry w porównaniu z tylną nogą jamón serrano. Paleta jest dostarczana w całości.
RODZAJ | Serrano |
FORMAT | Cała gicz z kością |
CZAS DOJRZEWANIA | 8 miesięcy |
ŻYWNOŚĆ | Wysokiej jakości pasza roślinna |
PRODUCENT | Granadul |
MAGYZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce |
OPAKOWANIE |
Szynka jest pakowana próżniowo w plastikową folię, umieszczona w worku z tkaniny i jest wysyłana w papierowym kartonie wysyłkowym, na którym następnie naklejane są etykiety przewoźnika. |
Wieprzowina, sól morska.
- Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
- Bezglutenowy
- Bez laktozy
- Zmniejszona zawartość soli*
· * *W porównaniu z innymi suszonymi produktami mięsnymi.
Wartość energetyczna | 1190 kJ (284 kcal) |
Tłuszcz | 12,7 g |
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 4,2 g |
Węglowodany | <0,1 g |
- w tym: cukry | <0,1 g |
Białko | 42,5 g |
Sól | 1,65 g |
Jamón jest pakowany próżniowo w plastikową folię ze względu lepszej obsługi i logistyki (nie ma ryzyka zasmarowania opakowania zewnętrznego) oraz dla zachowania jego smaku i jakości. Jeśli podciśnienie jest 100%, czyli jest doskonale zassane, szynkę można przechowywać w tym stanie nawet do końca okresu ważności. W przypadku że opakowanie jest uszkodzone, szynkę należy z opakowania wyjąć. Stan opakowania należy więc regularnie sprawdzać, czasami może się zdarzyć, że mała szczelina po dłuższym czasie zacznie zasysać powietrze. To z kolei powoduje rozwój pleśni dojrzewającej na szynce. Przed jedzeniem zalecamy wyjęcie szynki z opakowania około 24 godziny wcześniej, kiedy w warunkach pokojowych ma czas na ponowne stwardnienie skórki i powstanie silnego aromatu. Więcej ważnych informacji znajdziesz w często zadawanych pytaniach.
Wraz z zamówieniem otrzymasz szczegółowe instrukcje dotyczące krojenia w formie papierowej. Szczegółowy opis znajdziesz tutaj.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.