Jamón serrano - paleta gran reserva

Przednia gicz o okresie dojrzewania 8 miesięcy z białej świni. Waga 3 - 4,5 kg. Składniki: mięso wieprzowe, sól. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón bez chemicznych konserwantów i barwników. 

325,00 zł
Masa :
Ilość:

Paleta serrano gran reserva to soczyste mięso o bardzo intensywnym smaku z nutą słodkich tonów. Konsystencja jest raczej bardziej miękka, a mięso wykazuje wysoki wskaźnik infiltracji tłuszczu.

Palety Serrano to wyjątkowa specjalność rodziny Rodriguez, która rozumie paletę jako niezbędny dodatek do klasycznego jamón (szynki). Podczas gdy inni „secadera” (producenci szynki) uważają paletę za produkt zbyt wrażliwy na niedociągnięcia w procesie dojrzewania, paleta jest podstawową częścią oferty rodziny Rodriguez.

Jak wszystkie nasze produkty jest to produkt całkowicie naturalny, dojrzewający na świeżym powietrzu bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych. Dzięki naturalnemu suszeniu dojrzewał w naturalnym sekatorze bez przyspieszania w komorach klimatyzowanych. Zawiera tylko mięso, sól i czas.

Rodzaj jamónu

Jamón serrano to suszona szynka z białej wieprzowiny. Serrano należy więc do tej samej kategorii, do której należy słynna włoska szynka prosciutto crudo (np. szynka parmeńska) czy francuski jambon de Bayonne. Przednia noga tzw. paleta serrana to podstawowy produkt z naszego portfolio szynek suszonych. Paleta serrana zawiera mniejszą ilość mięsa, większą ilość kości, tłuszczu i skóry w porównaniu z tylną nogą jamón serrano. Paleta jest dostarczana w całości. 

RODZAJ Serrano
FORMAT Cała gicz z kością
CZAS DOJRZEWANIA 8 miesięcy
ŻYWNOŚĆ Wysokiej jakości pasza roślinna
PRODUCENT Granadul
MAGAZYNOWANIE Suche i chłodne miejsce
OPAKOWANIE Szynka jest pakowana próżniowo w plastikową folię, umieszczona w worku z tkaniny i jest wysyłana w papierowym kartonie wysyłkowym, na którym następnie naklejane są etykiety przewoźnika.

Wieprzowina, sól morska.

  • Bez azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
  • Zmniejszona zawartość soli* 

* W porównaniu z innymi suszonymi produktami mięsnymi.

Wartość energetyczna 1190 kJ (284 kcal)
Tłuszcz 12,7 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 4,2 g
Węglowodany <0,1 g
- w tym: cukry <0,1 g
Białko 42,5 g
Sól 1,65 g

Jamón jest pakowany próżniowo w plastikową folię ze względu lepszej obsługi i logistyki (nie ma ryzyka zasmarowania opakowania zewnętrznego) oraz dla zachowania jego smaku i jakości. Jeśli podciśnienie jest 100%, czyli jest doskonale zassane, szynkę można przechowywać w tym stanie nawet do końca okresu ważności. W przypadku że opakowanie jest uszkodzone, szynkę należy z opakowania wyjąć. Stan opakowania należy więc regularnie sprawdzać, czasami może się zdarzyć, że mała szczelina po dłuższym czasie zacznie zasysać powietrze. To z kolei powoduje rozwój pleśni dojrzewającej na szynce. Przed jedzeniem zalecamy wyjęcie szynki z opakowania około 24 godziny wcześniej, kiedy w warunkach pokojowych ma czas na ponowne stwardnienie skórki i powstanie silnego aromatu. Więcej ważnych informacji znajdziesz w często zadawanych pytaniach.

Wraz z zamówieniem otrzymasz szczegółowe instrukcje dotyczące krojenia w formie papierowej. Szczegółowy opis znajdziesz tutaj.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close