JAMÓN SERRANO GRAN RESERVA 24 MIESIĄCE Zobacz pełny rozmiar

JAMÓN SERRANO GRAN RESERVA 24 MIESIĄCE


Tylna gicz o masie ok. 8 kg i długości dojrzewania 24 miesięcy z białej świni. Skład: mięso wieprzowe, sól.

Bez chemicznych konserwantów i barwników.

Szynka jamón serrano gran reserva 24 miesiące produkowana jest z tylnej giczy samicy świni białej. Wyjątkowo duże gicze wieprzowe stanowią idealny surowiec do ekstremalnie długiego procesu dojrzewania, który oprócz tego stosuje się tyko w przypadku jamón ibérico. Specyficzny smak szynki jamón serrano w trakcie dwuletniego dojrzewania osiąga wspaniałą głębię, a wynikiem są nadzwyczajnie intensywne przeżycia smakowe. Ten jamón jest ogólnie uznawany za króla hiszpańskich szynek suszonych z białej rasy świń i stanowi absolutne mistrzostwo tradycyjnej hiszpańskiej gastronomii.  

 

Specyfikacja 
Masa  7.8 - 8.5 kg
Długość dojrzewania 24 miesięcy 
Skład mięso wieprzowe, sól
Producent i rejon pochodzenia
Granadul sl.
Jamones de viuda Rodriguez
Guadix, Granada