Cabecera de lomo - suszona karkówka wieprzowa
Naturalnie dojrzewająca karkówka wieprzowa marynowana w mieszance aromatycznych ziół w osłonce. Waga min. 640g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników.
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.
Starannie dobrane kawałki karkówki, które nie mogą być ani zbyt tłuste, ani zbyt chude, są marynowane w soli przez tydzień, następnie owijane są warstwą aromatycznych ziół (oregano) z sąsiednich gór Picos de Europa, wkładane do osłonki i zawieszane na świeżym górskim powietrzu, aby dojrzały. W zależności od wilgotności powietrza dojrzewanie trwa od dwóch i pół do czterech miesięcy (im wyższa wilgotność, tym dłużej mięso musi dojrzewać).
Podczas procesu dojrzewania rozwija się solidny, dojrzały smak "a curado", podkreślony intensywnym smakiem górskich ziół i przypraw. To właśnie intensywny smak aromatycznych ziół jest głównym powodem, dla którego produkt ten tak bardzo różni się od klasycznego jamón, który zawiera jedynie sól. W porównaniu do jamónu smak jest słodszy i mniej ostry ze względu na większą zawartość tłuszczu. Podobnie jak w Austrii i północnych Włoszech, pod koniec procesu suszenia cabeza jest delikatnie wędzona.
Ze względu na swój intensywny smak, cebecerę należy kroić w jak najcieńsze plasterki. Jeśli nie możesz uzyskać cienkiego plastra, pokrój go w poprzek na paski o szerokości 1 cm. Zawsze podawaj w temperaturze pokojowej.
Cabecera jest pakowana próżniowo i może być przechowywana w lodówce lub w spiżarni o stabilnej temperaturze. Zalecamy cebecerę wyjąć z próżni co najmniej dwie godziny przed jedzeniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Minimalny okres przechowywania przed otwarciem: 6 miesięcy. Po otwarciu zalecamy spożycie w ciągu 14 dni.
Cięcie wysycha i utlenia się na powietrzu, dlatego jeśli nie będziesz ciąć z cabezas przez więcej niż 3 dni, dobrze jest namaścić cięcie oliwą z oliwek, aby zapobiec niepotrzebnemu wysychaniu.
Rodzaj wieprzowiny
TYP | SERRANO | ||
FORMAT | W osłonce naturalnej | ||
CZAS DOJRZEWANIA | 3 - 4 miesięcy | ||
DIETA | Wysokiej jakości pasza roślinna i zboża. | ||
PRODUCENT | El Negrillon | ||
MAGAZYNOWANIE | Suche i chłodne miejsce. | ||
PAKOWANIE | Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastiku i jest wysyłany w kartonie wysyłkowym, który jest następnie oznaczony etykietą przewoźnika. | ||
UWAGA | Produkt ten został zapakowany próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godziny przed spożyciem i spożywanie w temperaturze pokojowej. Dalsze instrukcje znajdują się w STREFIE klienta. |
Wieprzowina, papryka, sól morska, czosnek, oregano, oliwa z oliwek extra virgin
- Nie zawiera azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
- Bezglutenowa
- Bez laktozy
Wartość energetyczna | 940 kJ (223 kcal) |
Tłuszcze | 6,13g |
- z tego nasycone kwasy tłuszczowe | 2,34g |
Węglowodany | <1,00g |
- w tym cukry | <1,00g |
Białko | 41,97g |
Sól | 1,9g |
NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.