Cabecera de lomo - suszona karkówka wieprzowa

Naturalnie dojrzewająca karkówka wieprzowa marynowana w mieszance aromatycznych ziół w osłonce. Waga min. 640g. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników.

91,95 zł
(brutto) plus koszty dostawy

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

Masa :
Ilość:

Starannie dobrane kawałki karkówki, które nie mogą być ani zbyt tłuste, ani zbyt chude, są marynowane w soli przez tydzień, następnie owijane są warstwą aromatycznych ziół (oregano) z sąsiednich gór Picos de Europa, wkładane do osłonki i zawieszane na świeżym górskim powietrzu, aby dojrzały. W zależności od wilgotności powietrza dojrzewanie trwa od dwóch i pół do czterech miesięcy (im wyższa wilgotność, tym dłużej mięso musi dojrzewać). 

Podczas procesu dojrzewania rozwija się solidny, dojrzały smak "a curado", podkreślony intensywnym smakiem górskich ziół i przypraw. To właśnie intensywny smak aromatycznych ziół jest głównym powodem, dla którego produkt ten tak bardzo różni się od klasycznego jamón, który zawiera jedynie sól. W porównaniu do jamónu smak jest słodszy i mniej ostry ze względu na większą zawartość tłuszczu. Podobnie jak w Austrii i północnych Włoszech, pod koniec procesu suszenia cabeza jest delikatnie wędzona.

Ze względu na swój intensywny smak, cebecerę należy kroić w jak najcieńsze plasterki. Jeśli nie możesz uzyskać cienkiego plastra, pokrój go w poprzek na paski o szerokości 1 cm. Zawsze podawaj w temperaturze pokojowej. 

Cabecera jest pakowana próżniowo i może być przechowywana w lodówce lub w spiżarni o stabilnej temperaturze. Zalecamy cebecerę wyjąć z próżni co najmniej dwie godziny przed jedzeniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Minimalny okres przechowywania przed otwarciem: 6 miesięcy. Po otwarciu zalecamy spożycie w ciągu 14 dni.

Cięcie wysycha i utlenia się na powietrzu, dlatego jeśli nie będziesz ciąć z cabezas przez więcej niż 3 dni, dobrze jest namaścić cięcie oliwą z oliwek, aby zapobiec niepotrzebnemu wysychaniu.

Rodzaj wieprzowiny

TYP SERRANO
FORMAT W osłonce naturalnej
CZAS DOJRZEWANIA 3 - 4 miesięcy
DIETA Wysokiej jakości pasza roślinna i zboża.
PRODUCENT El Negrillon
MAGAZYNOWANIE Suche i chłodne miejsce.
PAKOWANIE Ten produkt jest pakowany próżniowo w plastiku i jest wysyłany w kartonie wysyłkowym, który jest następnie oznaczony etykietą przewoźnika.
UWAGA Produkt ten został zapakowany próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godziny przed spożyciem i spożywanie w temperaturze pokojowej. Dalsze instrukcje znajdują się w STREFIE klienta.

Wieprzowina, papryka, sól morska, czosnek, oregano, oliwa z oliwek extra virgin

  • Nie zawiera azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowa
  • Bez laktozy
Wartość energetyczna  940 kJ (223 kcal)
Tłuszcze  6,13g
- z tego nasycone kwasy tłuszczowe 2,34g
Węglowodany <1,00g
- w tym cukry  <1,00g
Białko  41,97g
Sól 1,9g

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close