Lomo embuchado - suszony schab wieprzowy

Naturalnie dojrzewający schab o wadze ok. 680 g marynowany w mieszance aromatycznych ziół. Jako jedyni na rynku oferujemy wyłącznie jamón i suszone kiełbasy bez chemicznych konserwantów i barwników.

166,00 zł
(brutto) plus koszty dostawy

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

Ilość:

Lomo embuchado jest dumą firmy El Negrillón i ich tradycyjnego secadero w małym miasteczku Boñar na skraju Parku Narodowego Picos de Europa. Naturalna osłonka, w której peklowany jest schab, utrzymuje mięso w środku soczyste i zapobiega nadmiernemu wysuszeniu. Mięso jest najpierw solone, odstawiane na tydzień lub dwa, następnie owijane w górskie zioła, głównie oregano i mieloną suszoną paprykę, i zawieszane w celu dojrzewania na świeżym górskim powietrzu na okres od dwóch do czterech miesięcy. Specjalnością El Negrillón jest końcowe lekkie wędzenie, które nadaje wieprzowinie przyjemny, ale nienarzucający się smak dymu.

W porównaniu z jamón dojrzały smak "a curado" jest uzupełniony o złożony smak naturalnych ziół i mielonej suszonej papryki. Smak i aromat jest więc nieco bardziej wyrafinowany niż w przypadku tradycyjnego jamón. W przeciwieństwie do karkówki (cabecero), która jest bardziej tłusta, lomo jest bardziej intensywne i trwałe w smaku.

Ze względu na swój intensywny smak, lomo należy kroić w jak najcieńsze plastry.  Plasterki należy zawsze podawać w temperaturze pokojowej. 

Lomo jest pakowane próżniowo i może być przechowywane w lodówce lub w spiżarni o stabilnej temperaturze.  Zalecamy usunięcie lomo z próżni co najmniej dwie godziny przed jedzeniem.

Nacięcia wysychają i utleniają się na powietrzu i jeśli nie zamierzasz kroić lomo dłużej niż trzy dni, dobrze jest nasmarować nacięcie oliwą z oliwek, aby niepotrzebnie nie wysychało.

Rodzaj mięsa wieprzowego 

TYP SERRANO
FORMA W osłonce naturalnej 
CZAS DOJRZEWANIA  4 - 6 Miesięcy
DIETA Wysokiej jakości pasza roślinna i zboża.
PRODUCENT El Negrillon
MAGAZYNOWANIE Suche i chłodne miejsce 
PAKOWANIE Ten produkt pakowany jestpróżniowo w plastiku i jest wysyłany w kartonie wysyłkowym, który jest następnie oznaczony etykietą przewoźnika. 
UWAGA Produkt ten został zapakowany próżniowo, aby zachować jakość i smak. Zaleca się otwarcie opakowania na 24 godziny przed spożyciem i spożywanie w temperaturze pokojowej. Dalsze instrukcje znajdują się w STREFIE klienta.

Wieprzowina, papryka, sól morska, czosnek, oregano, oliwa z oliwek extra virgin.

  • Nie zawiera azotynów i azotanów (bez E250 i E252)
  • Bezglutenowa
  • Bez laktozy
Wartość energetyczna 1484 kJ (355 kcal)
Tłuszcze 26,5g
- z tego nasycone kwasy tłuszczowe 11g
Węglowodany <0,5g
- w tym cukry <0,5g
Białko  29g
Sól 2,16g

NA MAGAZYNIE. WYSYŁKA NATYCHMIASTOWA.
Czas dostawy: 2 - 3 dni robocze.
Wysyłka najpóźniej następnego dnia roboczego.

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close