Tapas: Pimientos asados - pieczone papryki - Jamon.pl

Co to są pieczone papryki?

Pieczona papryka to chyba najpopularniejszy sposób przygotowania warzyw w kuchni hiszpańskiej. Często sprzedawcy warzyw mają mały piekarnik do pieczenia papryki i obok świeżych produktów sprzedają pachnące pieczone czerwone papryki.

Z czym podaje się pieczoną paprykę?

Zastosowanie pieczonej papryki jest praktycznie nieograniczone. Najczęściej miesza się je z oliwą i octem i wykorzystuje jako sałatkę, która pojawia się na stole jako przystawka lub jako dodatek do pieczonego mięsa czy smażonej lub pieczonej ryby.

Jakie są odmiany przepisów?

Podstawą są pieczone papryki bez skórki. Miesza się je z oliwą, zwykłym octem winnym lub octem Jerez z wina Sherry, czasem dodaje się posiekaną pietruszkę i utarty czosnek.

Na co zwracać uwagę?

Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Uważaj tylko, żeby nie przepełnić naczynia do zapiekania, dlatego że papryki zaczęłyby się gotować we własnym soku.

pimientos asados

Spodobał Ci się przepis? Chcielibyśmy poznać Twoją opinię!

On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close