Przepis: biały chleb z oliwą z oliwek i jamónem
Biały chleb skropiony oliwą z oliwek i cienki plasterek dobrego jamona to największy przywilej, jakim mogą cieszyć się posiadacze dobrego jamona na co dzień. Prostota tego dania nie umniejsza jego doskonałego smaku. Upewnij się, że masz najlepszej jakości składniki. Ponieważ danie to przygotowuje się z trzech podstawowych i absolutnie niezastąpionych składników, absolutnie konieczne jest, aby były one najwyższej jakości. Lepiej zrezygnuj z tego dania, jeśli nie masz dobrej jakości oliwy z pierwszego tłoczenia, ręcznie krojonego jamónu nie zapakowanego w folię i najlepiej białego chleba pieczonego na drewnie (w przypadku chleba można pójść na jedno ustępstwo i kupić dobrze wypieczony biały chleb z elektrycznego piekarnika). Wysuszona szynka z folii, niedosmażona bagietka czy kwaśna oliwa z oliwek mogą zepsuć wszelką rozkosz, dlatego jeśli nie masz odpowiednich składników, posmaruj raczej chleb masłem i posyp solą.
On Top
Cart
Close
Back
Account
Close
Menu
Close